Over Iris Barzilay

Ogenschijnlijk
open &
outgoing

maar stiekem soms best wel eens onzeker en bescheiden. Gek op dieren en kinderen, ik ben er zo eentje die nog enthousiaster wordt van een hond dan mijn dochter van 3. Een perfectionist, die steeds beter leert om ‘het los te laten’. Een avonturier, die geen uitdaging uit de weg gaat. Op mijn 19e zat ik al in communistisch Cuba, ik heb een fotoavontuur op de motor in India mogen meemaken en nu woon ik met mijn (Franse) man en kind in Hongkong, waar wij midden in de Coronacrisis naartoe emigreerden. Is mijn leven saai? Absoluut niet. Ik hou van de ervaringen, van de verhalen, van de rijkdom die verschillende culturen mij te bieden hebben. Ik stap (bijna) overal op af.

“Er moeten nog ergens videobeelden van mij zijn, met een banaan in de hand als microfoon, dartelend over een camping, gevolgd door mijn stiefbroer die mij filmde, om zo samen een reportage te maken over het wel en wee op de camping in Frankrijk.”

Zo is het
altijd
geweest

Ik schreef al op de basisschool stukjes voor het krantje van de plaatselijke korfbalclub, ik vond het heerlijk om research te doen voor mijn spreekbeurt om vervolgens een mooi verhaal neer te zetten. Na een loopbaan in de journalistiek ben ik voor mezelf begonnen en dat zal nooit meer veranderen! Als moeder vind ik het heerlijk om die flexibiliteit te hebben. Als ondernemer vind ik het heerlijk dat ik alleen nog maar met mensen werk die mij inspireren om mijn beste ik te zijn.

Hongkong

Een Hollandsche dame in Hongkong? Ja, en ik besef het me elke dag dat dit toch wel redelijk bijzonder is. Al is het maar omdat ik een halve meter boven iedereen uittoren. Ik heb het stiekem wel een beetje opgezocht: mijn man is Frans, dus ik had verwacht dat ik op een gegeven moment wel ergens in het buitenland zou wonen. Alleen, mijn toekomstbeelden waren van mij flanerend over de Franse Champs Elysees en niet in een supervochtige en hete wolkenkrabberstad. Toch geniet ik van elke dag hier. Het eten is geweldig, de mensen open en het weer, oh my dat ik dit als Hollander mag meemaken, ik heb het afgelopen jaar bijna elke week op het strand gezeten!!! We zijn al twee jaar niet op vakantie geweest, maar het lijkt elk weekend wel vakantie als we weer een stukje ontdekken van Hongkong.

Ik wil natuurlijk ook graag wat meer over jou weten, zullen we kennismaken?