Waarom zou je gaan samenwerken met iemand uit Hongkong?

Ik kan me voorstellen dat dit wellicht een gedachte is die door je hoofd is gegaan. Waarom zou ik gaan samenwerken met iemand uit Hongkong.

De gedachte begrijp ik en het is heel goed dat je daar even bij stilstaat. Ik ga proberen om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten, zodat jij een gedegen afweging kan maken om al dan niet met mij te gaan samenwerken.

Voordelen van werken met iemand in Hongkong:

  • Ik werk als jij slaapt. Als jij aan het eind van de middag met een ‘spoedje’ komt, kan ik daar in jouw nacht heel veel aandacht aan geven. Als jij de volgende dag dan wakker wordt (en de opdracht niet TE gek en lang is), ligt er dan in jouw mailbox een heel mooi eindresultaat.
  • Mijn leven is internationaal en multicultureel. In Hongkong wonen mensen van over de hele wereld en ik heb groot respect voor iedereen zijn normen en waarden. Daarnaast is mijn familie ook multicultureel. Mijn man heeft een Afrikaans-Oekraïense achtergrond en ook daardoor zijn mijn ogen regelmatig geopend. Ik vind het heel erg interessant om over culturen te leren en erop te anticiperen. Dat zie je ook terug in de teksten die ik schrijf. Ik begrijp nog meer de verschillende doelgroepen en wat bepaalde teksten en woorden met mensen kunnen doen.
  • In deze digitale Covid-tijd ben ik slechts een zoom-call away! Ik ervaar dagelijks hoe makkelijk je ook online een verbinding aan kan gaan. Iets waarvan ik vroeger dacht dat dat dus niet kon. Ik ontwikkel vriendschappen in zoomcalls, ik inspireer mensen en zij inspireren mij. Het enige wat ik mis is de goede koffie in de koffietentjes, aangezien ik vanuit huis werk.
  • In onze zoomcalls kan ik je mooie uitzichten laten zien. Ik kijk uit op een grote berg (The Peak) en aan de andere kant op de baai.
  • Je betaalt geen BTW. Volgens de Nederlandse wet ben je belastingplichtig in Hongkong, maar in Hongkong hebben ze een andere kijk op belastingen., 

Nadelen moeten ook genoemd worden:

  • Ik kan je niet face-to-face ontmoeten. Ik had gehoopt dat dat inmiddels anders was, maar Hongkong is heel streng met maatregelen en zit regelmatig op slot. Het dagelijks leven is open en we kunnen hier eigenlijk alles doen wat we vroeger ook konden, alleen dan met een mondkapje op. Het ‘op slot’-gedeelte is het moment wanneer we de grenzen overgaan. Daar wordt het moeilijk. Op dit moment (augustus 2021) is Nederland in de ogen van HK een hoog risicoland. Dat betekent dat niet-inwoners het land niet binnenkomen en inwoners nu tot drie weken in verplichte quarantaine moeten in zogenaamde quarantainehotels. Voor mij een reden om voorlopig niet op-en-neer te vliegen naar Nederland.
  • Ik slaap soms als jij nog wakker bent. Het is hier zes uur later in de zomer en zeven uur later in de winter. Dat betekent dat ik vaak mijn avonden werk, maar soms dus ook even niet werk onder jouw werktijden. Ik ben een groot filmfan en vind het heerlijk om een bios in te duiken. Ook houd ik van lekker eten en dat kan hier heel erg goed. Dan staat mijn telefoon dus op stil en reageer ik even niet.
  • Ik maak je af en toe jaloers met het mooie weer hier. Maar je kunt me goed terugpakken in de zomertijd; dan is het hier echt belachelijk warm en kan het dagenlang regenen als er ergens een tyfoon in de buurt is.

Heb je nog meer vragen, stel ze vooral, ik beantwoord ze graag! Je kunt nog iets meer over mij lezen in Over Mij. Je kunt me ook bereiken via mijn favoriete platform Instagram.  

Uitgelicht: