Jezelf presenteren: over je professionele ik vertellen

Waarom kun je wat je kunt (en wat kun je dan allemaal?) en hoe je dat dan vervolgens uitlegt. Dit is voor menig ondernemer een uitdaging. Probeer maar eens de juiste woorden te vinden, zodat een potentiële opdrachtgever enthousiast wordt.
 
Er zijn natuurlijk honderden verschillende manieren om jezelf te presenteren. Ik schreef onderstaande onlangs uit voor iemand. Die wilde ik toch even met je delen, hopelijk krijg je er wat inspiratie van voor jouw volgende presentatiemoment!
 

Een voorbeeld van wat je over jezelf vertelt

“Ik duik graag in onderwerpen, maak nieuwe, ingewikkelde velden mij snel eigen en ben een kei in het concreet maken van teksten. Ik schrijf alle teksten in de tone of voice van de klant (natuurlijk, er is in mijn hoofd geen andere manier mogelijk om succesvolle teksten te schrijven) en ik kan zelfs begeleiden bij het uitdenken en opnemen van video’s en/of podcasts.
 
Waarom ik dit allemaal kan? Omdat ik jaren journalist geweest ben. Dat begon als tv-verslaggever, maar onderweg werd er dan al snel gevraagd: ‘Kun je ook even live op de radio?’, ‘Heb je nog een tekstje voor het web?’ of ‘Welke teaser kunnen we op Facebook zetten?’ en ‘Oh, nog even een fotootje voor online?’. Dus na ruim tien jaar journalistiek was ik een allround-journalist.
 

Jezelf presenteren: een stukje menselijke achtergrond bij je ‘kunnen’

Supergaaf om allemaal te doen, maar de tijd waarin ik het moest doen was onmenselijk en werd steeds korter (bezuinigingen). Dit was dan ook de hoofdreden dat ik besloot om uit de journalistiek te stappen.
 
Zes jaar geleden werd ik ondernemer. Daar leerde ik alles over ondernemen en verhalen vertellen voor ondernemers; een hele andere tak van werken en zoveel fijner! Niet meer rennen, rennen, rennen, maar serieus even nadenken over wat je vertelt en waarom (iets met strategie?).
 
Deze jaren van ondernemen hebben geleid tot I.M.Communicating. Waar mijn passie voor mensen en verhalen vertellen samenkomt met de drive om ondernemers online te laten groeien. De kenmerken van mijn werk: persoonlijk, betrokken, to-the-point (ik kan niet zo goed tussen de regels door lezen en communiceren), intuïtief, harde werker en harde genieter. Oh, en Hongkong, die hoort er inmiddels ook bij. Daar woon ik namelijk sinds 1,5 jaar.”

 

Heb je nog meer vragen, stel ze vooral, ik beantwoord ze graag! Je kunt nog iets meer over mij lezen in Over Mij. Je kunt me ook bereiken via mijn favoriete platform Instagram

Uitgelicht: